11.5.2018. 8:22
0
Potpredsjednica Vlade Hrvatske: Preko mene žele srušiti nagodbu i gurnuti Hrvatsku u politički haos!
Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je Jutarnjem listu kako u objavljenim mailovima s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, nema ništa novo u odnosu na ono što je dosad objašnjavala, no da se preko nje zapravo želi srušiti nagodba o Agrokoru, a Hrvatsku gurnuti u politički kaos.

 Sve smo bliže nagodbi za neke to očigledno znači zadnju priliku da je sruše, rekla je ministrica Dalić u intervjuu Jutarnjem listu od petka, 11. svibnja.  Ističe da u svemu što se već mjesecima događa oko Agrokora - nema slučajnosti.

Salvu napada aktivirala odluka o izručenju Todorića i odluka Ustavnog suda

 "Kod postizanja okvirne nagodbe najavili smo da će se pritisak pojačavati. I to se događa. Dva su događaja aktivirala sadašnju salvu napada: odluka o izručenju Todorića, u kojoj je sutkinja odbacila tezu o političkom progonu, te odluka Ustavnog suda koji je ne samo potvrdio ustavnost zakona nego i istaknuo i da bi nečinjenjem nastala protuustavna situacija. Samim time smo dva koraka bliže nagodbi i za neke to očigledno znači zadnju priliku da sruše nagodbu i gurnu zemlju u ekonomski i politički kaos", rekla je Dalić, prenosi Hina.

  Napominje da ne zna kako su mailovi korespodencije s konzultantima i odvjetnicima završili u javnosti, no kako i nije njen posao da se time bavim.

 "Ono što je važno jest da u tim mailovima sadržajno nema ništa novo u odnosu na ono što sam dosad puno puta objašnjavala. Ti fragmenti objavljene komunikacije su hrana za najniže strasti, pogotovo kada ih se čita izvan konteksta vremena i političkih odnosa unutar tadašnje koalicije i bez poznavanja načina na koji su, političkim dogovorom tadašnjih koalicijskih partnera Mosta i HDZ-a, odabrani stručnjaci koji su završili u toj mailing grupi", naglašava ministrica Dalić.

  Na upit ima li i dalje povjerenje premijera Andreja Plenkovića s obzirom na novi izuzetni pritisak dijela medija i oporbe zbog 'navodnih inkriminirajućih činjenica u e-mail korespondenciji', potpredsjednica Vlade podsjetila je kako je premijer Plenković, "o tome sam sve vrlo jasno rekao".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.