3.6.2018. 20:07
0
SDS Janeza Janše osvojila je 25 zastupničkih mjesta u Parlamentu Slovenije
SDS Janeza Janše osvojila je 25 zastupničkih mjesta u Parlamentu Slovenije , a Lista Marjana Šarca 13 mjesta, prema prvim rezultatima izbora u Sloveniji.

U Sloveniji su jutros otvorena birališta na kojima su građani birali novi saziv Parlamenta. Mandate, njih 90, birali su među 25 stranaka.

I predizborne ankete najavljivale su pobjedu Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše, što će im biti treći put da dobiju mandat za sastavljanje vlade konzervativnog centra.

Prema trenutnim pokazateljima SMC je osvojio 10 mandata koliko i Levica, SD je dobio 9, NSi 7 mandata, Stranka Alenke Bratušek 5, DeSUS 5 i SNS 4 mandata.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.