16.6.2018. 12:03
0
Stravična nesreća u Srbiji: Na Ibarskoj magistrali poginule četiri osobe, dvije osobe teško povrijeđene
FOTO: Kurir
U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23 sata na putu Čačak-Mrčajevci kod Mojsinja poginule su četiri osobe, dok su dvije teže ozlijeđene, doznaje RTS.

U nesreći su sudjelovala tri automobila, a do nesreće je došlo kada je vozač putničkog vozila marke "Škoda" čačanskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja, sustigao i udario putničko vozilo marke "Jugo" koje se kretalo ispred njega u istom smjeru, priopćio je MUP.

Nakon toga, vozač "Škode" prešao je u lijevu kolovoznu traku i udario u prednji dio putničkog vozila marke "Audi" kragujevačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Od siline udara "Audi" je sletio u kanal, dok se vozilo "Škoda" okrenulo na kolovozu i udarilo u "Juga" koji je sletio izvan puta i udario u metalnu ogradu.

U ovoj nezgodi smrtno su stradale četiri osobe, dok su dvije zadobile teške ozljede.

Nakon vađenja krvi, utvrđeno je da je vozač "Škode" bio u alkoholiziranom stanju, neslužbeno doznaje RTS.

Po nalogu zamjenika osnovnog javnog tužitelja u Čačku vozaču "Škode" N. J. (1979.) iz okolice Čačka, određena je mjera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.