17.6.2018. 15:45
0
Novinari i novinarska udruženja u Srbiji traže objašnjenje u slučaju Cvetković
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je izveštaj o slučaju novinara Stefana Cvetkovića sa njegovim iskazom proslijeđen tužiocu i dodao da će Cvetković danas biti kod kuće.

Stefanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a ustvrdio da je bilo mnogo nelogičnosti u celom slučaju i u samoj Cvetkovićevoj izjavi.  

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković nestao je u noći između srijede i četvrtka u Beogradskoj ulici u tom gradu. Policija je pronašla njegov parkirani automobil sa otvorenim vratima i upaljenim svjetlima.

Cvetković je u posljednje vrijeme radio na slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da je novinar iz Bele Crkve Stefan pronađen živ u širem centru tog mjesta i bez vidljivih povreda, ali se taj novinar javnosti nije obratio do danas, zbog čega su njegove kolege posumnajle u cijeli slučaj.

„Dok uživo ne vidimo Cvetkovića on je i dalje 'nestala osoba'. A ako ga 'policija' čuva treba da nam kažu 'na koje okolnosti'. Pusti fudbal Vučiću Odgovaraj na pitanja“, napisao je na Twitteru poznati srbijanski novinar Slobodan Georgijev.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopćili su da zahtjevaju od nadležnih državnih organa da odmah saopšte gde se sada nalazi novinar Stefan Cvetković i da li ima zakonom predviđenu pravnu zaštitu.

“Tražimo da država saopšti da li trenutno Cvetković daje iskaz, kome i u kom svojstvu, kao i kada je tačno pronađen. Ako je u svojstvu osumnjičenog, da li ima advokata i ko je on”, naveli su u saopštenju.

“Zahtjevamo da svi detalji o slučaju Cvetković budu razjašnjeni do kraja i saopšteni javnosti, a tražimo i da predstavnici novinarskih udruženja imaju priliku da čim prije razgovaraju sa njim”, zatražili su iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, prenosi agencija Patria.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.