31.7.2018. 12:15
0
Otac i sin prvi priskočili u pomoć u pomorskoj nesreći
Prvi koji su pritekli u pomoć u pomorskoj nesreći kod Oblatnog bili su juče otac i sin Milan Vukošić i njegov sin Filip, pripadnici DVD Krtoli. Oni su putnike sa poljske jedrilice uspješno evakuisali turističkim brodom tivatske kompanije Una Montenegro.

Filipu je to ujedno bio i prvi radni dan za kormilom brzog turističkog brodića koji prevozi turiste marine Luštice Bay. Čim je dobio poziv od oca Milana, komandira DVD Krtoli Filip je sa njim bez razmišljanja krenuo u akciju spašavanja, piše Radio Tivat.

Milan ističe da su bili zatečeni prizorom, ali su odmah počeli izvlačenje putnika.

“Čuo sam radio vezom što se dešava, kontaktirao sam sina koji je sa brodom bio u marini Luštica Bay, otišli smo do mjesta nesreće i tamo zatekli udes i unesrećene. Djecu sa jedrilice prebacili smo kod nas, a u međuvremenu je stigao i Nenad Banićević sa svojim brodom.Više od pola sata kasnije stigao je policijski helikopter i njihov gliser”, rekao je Milan Vukošić.

On ističe da su im putnici sa poljske jedrilice rekli da na brodu ima djece i tražili su da ih odmah evakuišu jer se u brodu pojavila voda.

“Prebacili smo ih kod nas u brodić. Bilo je petoro djece i troje odraslih i sačekali policijski gliser i sve zajedno ih prebacili do luke Zelenika. Zatekli smo se tu i sticajem okolnosti bili blizu. Pokušali smo i više da pomognemo, ali nažalost dvoje je već bilo stradalo kad smo tamo stigli. Uradili smo što smo mogli i što je bilo u našoj moći”, ističe Vukošić.

Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.