5.8.2018. 15:59
1
Čović prisustvovao obilježavanju VRO 'Oluja'
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je današnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te središnjem obilježavanju 23. godišnjicee vojno redarstvene operacije (VRO) "Oluja" u Kninu.

Program je počeo u 6.30 sati, položeni su zajednički vijenci na Spomenik hrvatske pobjede „Oluja 95“.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, prisutnim su se obratili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te predsjednik Sabora Republike Hrvatske Gordan Jandroković.

Po završetku obraćanja državnog vrha Republike Hrvatske, uslijedio je program na Kninskoj tvrđavi, gdje je u 9.44 sati simbolično podignuta zastava Republike Hrvatske uz intoniranje himne.

Za vrijeme čitanja imena poginulih branitelja u Oluji, ispaljena su 23 plotuna u spomen na 23. godišnjicu VRO „Oluja", nakon čega je uslijedio svečani zračni mimolet.

Po završetku programa na Kninskoj tvrđavi, prisutni su se mimohodom uputili prema crkvi Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta, gdje je služena sveta misa za domovinu, saopćeno je iz Ureda hravtskoga člana Predsjedništva BiH.

(FENA / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.