14.8.2018. 16:03
1
Pojedini političari u Srbiji traže da se Dodiku zabrani ulazak u Srbiju, Vučić stao u odbranu predsjednika RS-a
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je izjave pojedinih opozicionih političara da predsjedniku manjeg bh. entiteta, Miloradu Dodiku, treba zabraniti ulazak u Srbiju zbog njegovih izjava o Kosovu.

"Predsjedniku RS-a, najveći opozicioni savez da zabrani ulaz u Srbiju? Da se zabrani ulaz predsjedniku RS-a u Srbiju zato što je rekao istinu u oči, a još vam nije rekao da ste svemu tome vi doprinijeli", istakao je Vučić, podsjećajući na pogrešne odluke prethodne vlasti u vezi sa Kosovom i Metohijom. 

Vučić je novinarima u Beogradu, nakon posjete Vojnotehničkom institutu, rekao da nije saglasan uvijek sa Dodikom o svakom pitanju, ali da postoji neka vrsta internog dogovora da nikada ne idu sa različitim stavovima i bilo kakvim teškim riječima između Srbije i RS-a.

Kada je riječ o izjavi njemačkog kancelara Angele Merkel da nema promjene granica na Balkanu, Vučić je rekao da je taj njen stav poznat već deset godina, od kako je Njemačka priznala samoproglašeno Kosovo, ali da ga čude Srbi koji su se radovali toj izjavi i nemogućnosti da Srbija nešto dobije. 

On je naveo da je sasvim sigurno da će se početkom septembra u Briselu sastati sa predsjednikom samoproglašenog Kosova Hashimom Tachijem, dodajući da će to biti prilika da se sagleda da li postoji mogućnost za izlaz iz teške situacije. 

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.