17.8.2018. 22:35
0
Požar u Psihijatrijskoj u Rijeci: Jedna osoba poginula, a više njih povrijeđeno
Danas oko 16 sati izbio je požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. Na teren je izašlo 37 vatrogasaca s deset vozila koji su evakuirali pacijente. Na jednom dijelu bolnice nalazili su se nepokretni pacijenti koje su vatrogasne ekipe, u suradnji s radnicima Hitne pomoći, evakuirali.

Vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar. Jedna je osoba poginula, a nekoliko je njih povrijeđeno. Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su povrijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu. U trenutku požara, u bolnici je bilo stotinjak osoba. Požar je izbio na trećem spratu, pa se proširio na četvrti sprat i potkrovlje, piše “Večernji“.

Vatrogasne ekipe ostat će na požarištu vjerovatno cijelu noć dok se ne otkloni i najmanja mogućnost za ponovno razbuktavanje vatre koja je prijetila zahvatiti i veći dio zgrade pa i okolno raslinje u šumovitom predjelu Lopače, prenosi Večernji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.