19.9.2018. 17:45
0
Dačić: Braćo i sestre u Hrvatskoj, usredsredimo se na budućnost
Dajte, braćo Hrvati i sestre, hajde malo da se usredsredimo na budućnost. O čemu više da pričamo kada cio svijet, oni koji su se međusobno mnogo više ubijali, nađoše zajednički jezik, mi i dalje treba da se bavimo našim problemima, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je to kazao reagujući na izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića “da put Srbije u EU vodi preko Hrvatske, kao i da ima mnogo nagomilanih pitanja koja bi trebalo riješiti da bi Srbija ušla u EU”.

Put ka EU ne mora da vodi preko Hrvatske, može i preko Mađarske, Rumunije, Grčke, to je malo davanje sebi većeg značaja”, rekao je Dačić.

“Pošto je Plenković upotrijebio taj izraz da bi rekao da će Hrvatska odrediti da li će Srbija ući u EU, naravno Hrvatska je dio EU, ali svakako EU neće dozvoliti da neriješeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak nekih drugih zemalja”, dodao je ministar.

Prema njegovim riječima, na tu temu nema šta da se priča, kada se zna da je Hrvatska ušla u EU preko Slovenije, da nije riješila granični spor, prenosi CDM.

“Hoćemo sa Zagrebom najbolje moguće odnose. Hoćemo sa Hrvatskom najbolji odnos, ali ne i ucjene, zbog Hrvatske nećemo mijenjati naše osnovno opredjeljenje”, rekao je Dačić upitan da prokomentariše izjave premijera Hrvatske o putu Srbije ka EU.

Dačić je ocijenio da Srbija i Hrvatska zajedno mogu da budu mnogo jače.



(Lejla Trle)


 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.