20.9.2018. 20:45
0
Hrvatska: Ljubomorni otac izbo kćerkinog momka jer nije želio da se viđaju
Dođi sa mnom, idemo prošetati, kazao je Denisu Osmančeviću (33) iz Zaprešića u srijedu oko 21 sat Ante, otac njegove djevojke.

Zatekao ga je kako s prijateljem sjedi za stolom na terasi kafića "Trinity" u ulici Baltazara Adama Krčelića u Zaprešiću.

- Ne idem nikamo. Reci mi ovdje šta imaš - navodno mu je odgovorio Denis. Tad je Ante bez riječi izvadio nož i nasrnuo na Denisa. Porezao ga je po stražnjem dijelu glave blizu vrata, pokušao ga ubosti u trbuh, ali nije uspio pa mu je zario nož u desnu nogu u visini bedra.

- Iz kafića su nosili krpe kako bi mu pokušali zaustaviti krvarenje do dolaska Hitne. Hvala Bogu, Hitna je došla stvarno brzo, za samo dvije-tri minute - kazao je mladić, koji se u kobnom trenutku zatekao u kafiću. 

Nakon ubadanja, Ante je izašao iz kafića na stražnji izlaz mirno, kako je i ušao. Krvavi nož ponio je sa sobom. Očevici su napadača opisali kao ćelavog, krupnijeg muškarca u dobi od oko 50 godina. 

Iz zagrebačke policije nisu željeli iznositi nikakve detalje slučaja dok je kriminalistička obrada u toku, pa tako ni otkrivati identitet napadača. U zgradi u kojoj se nalazi kafić živi ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. U kafić "Trinity" zna dolaziti na kafu. 

Kako "24.sata" neslužbeno saznaje, motiv za napad nožem je činjenica da Ante ne odobrava izabranika svoje kćerke te se ne može pomiriti s tim da oni žive zajedno, otprilike od početka ove godine. Sve je, pričaju upućeni, počelo oko Velike Gospe. Tad je neko javio Antonelinom bratu Leonardu da je ona u vezi s Denisom. 

Njihovu ljubav Antonela je krila od svih članova porodice, kako od oca tako i od majke i brata. To joj je, kažu, polazilo za rukom jer njena majka radi u Švicarskoj, brat u Njemačkoj, a otac zbog posla često mijenja mjesto boravka. Antonela i Denis živjeli su vrata do vrata tri godine. Bili su prve komšije. Tako se vjerovatno ljubav i javila.

Vezu su počeli još prije godinu i po, dok je Denis bio u braku. Od svih su skrivali da su zajedno. U januaru ove godine Denis se rastao od supruge, s kojom ima dvoje djece, u dobi od dvije i tri godine, te unajmio ljubavno gnijezdo u Zaprešiću za sebe i Antonelu.

Njegovi prijatelji uvjeravaju da se, možda i prvi put u životu, istinski zaljubio.

- Pronašao je posao i rekao da se želi promijeniti i postati čovjek kakvog ona želi - pričaju njegovi prijatelji. 

Naime, Denis je, tvrde, želio okrenuti novu stranicu i ispraviti grijehe iz prošlosti. Među tim “grijesima iz prošlosti” je kazna zatvora od godinu i po, na koju je pravomoćno osuđen. Na izdržavanje kazne trebao bi se javiti za dva-tri mjeseca. 

Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu još su u toku dva krivična postupka protiv njega, jedan zbog prevare te drugi zbog povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje prema Zakonu o trgovačkim društvima. Otkad je Antonelina porodica saznala za njihovu vezu, njoj su zabranili da mu se javlja ili ga viđa. 

- Deset dana se nisu vidjeli. Nisu joj dali da mu se javi, da ga nazove ili mu pošalje poruku. Pričao mi je i da su ga tražili, kružili automobilom oko njegove zgrade te ga pokušavali namamiti da se nađu. Zašto, možete samo nagađati - ispričao je Denisov blizak prijatelj. 

Kaže da se Denis još nalazi u bolnici "Sv. Duh" u Zagrebu, gdje se za njegovu sigurnost brine policija, prenose 24sata.hr.


(Amila Alijagić)

Hrvatska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.