4.10.2018. 20:55
0
Napadaču na novinara Cvetkovića tri mjeseca kućnog pritvora
Srđan Zlatanović (39) iz Bele Crkve osuđen je na tri mjeseca kućnog pritvora uz elektronski nadzor zbog toga što je u srpnju ove godine metalnim predmetom razbio glavu novinaru Stefanu Cvetkoviću iz Bele Crkve.

Osnovni sud u Vršcu je u presudi naveo da je prihvatio sporazum o priznanju kaznenog djela koji je Osnovno javno tužiteljstvo iz Vršca postiglo sa Zlatanovićem.

U presudi u koju je Beta imala uvid, navodi se da je Zlatanović 9. srpnja uvečer, u ljetnjoj bašti jednog kafića u Beloj Crkvi, "bez razloga i povoda", Cvetkovića udario metalnom ortopedskom štakom u glavu, nakon čega je novinar imao otvorenu ranu veličine "tri-četiri centimetra".

Napad je okvalificiran kao nanošenje lake tjelesne povrede.

"To je skandalozno i sramotno, dokaz da u ovoj državi više nema ni suda ni tužilaštva. To je izvršio po nalogu organizirane kriminalne grupe koja mu je garantirala da neće biti procesuiran", rekao je Cvetković.

Novinar Cvetković je bio nestao 13. lipnja uvečer, a 15. lipnja u rano popodne državni organi su priopćili da je pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dvije bile maskirane, a jedna je pokazala "nešto poput policijske značke". Tužiteljstvo je nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.