9.10.2018. 11:55
0
Potraga za 80-godišnjim traktoristom nastavlja se dronom iz zraka
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) iz Gospića od subote traga za teže pokretnim 80-godišnjim muškarcem koji se iz kuće u Ličkom Ribniku s traktorom udaljio u petak, 12 spasilaca je u koordinaciji s policijom pretražilo veliko područje, no u mjestu Njegovan, između Ribnika i Počitelja, pronašli su samo traktor, pa će danas teren pretraživati i iz zraka, bespilotnom letjelicom koja je fotografirati minski sumnjivo područje, doznaje se u gospićkom HGSS-u.

Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević rekla je da je nestanak Mile Basta (1939) iz Ličkog Ribnika danas i službeno proglašen i objavljen u nacionalnij evidenciji nestalih NENO, te je zamolila građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim saznanjima o nestaloj osobi, to jave na telefonski broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Basta je visok 163 cm, slabije tjelesne građe, ovalnog lica, zelenih očiju. U trenutku nestanka bio je obučen u plavu jaknu od radnog odijela, tamne hlače i crne gumene čizme, rekla je.

Pročelnik HGSS-ove stanice u Gospić Josip Brozičević rekao je Hini da je 12 HGSS-ovih pretražitelja pregledalo 50 hektara terena, sve osim minskog polja.

Basta se, prema Brozičevićevim riječima, u petak popodne s traktorom udaljio iz kuće, a budući da živi sam, njegov je nestanak primijećen je i prijavljen u subotu. Potraga je zasad rezultirala pronalaskom traktora u nedjelju u jutro u zaseku Njegovan, oko 150 do 200 metara od minskog polja, gdje je zaglavio u blatu.

"Za čovjekom tragamo kao da je živ, iako su izgledi sve manji, nakon nekoliko hladnih dana i činjenice da se inače teško kretao, uz pomoć dva štapa“, rekao je Brozičević.

 
(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.