14.10.2018. 13:58
0
Ljimaj: Kosovo će imati svoju vojska do kraja novembra
Predsjednik "Inicijative - Socijaldemokratije" i potpredsjednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj najavio je da će ove godine zakonski biti ustrojena kosovska vojska, precizirajući da bi to moglo da bude krajem novembra.

"U našim rukama je da donesemo zakone o Kosovskim snagama bezbednosti. Kosovo će imati vojsku do kraja sljedećeg meseca, u skladu s parlamentarnim procedurama", rekao je Ljimaj na sastanku sa strukturama njegove stranke u Prizrenu.

Ponovio je da se o "teritoriji i nezavisnosti Kosova" ne može pregovarati i da Kosovo nikada neće prihvatiti rješenje poput Republike Srpske.

"Postoje tri stvari koje očekujemo – liberalizaciju viza, formiranje vojske i članstvo u Interpolu", rekao je Ljimaj, koga je kosovska vlada ovlastila da bude njen glavni predstavnik u dijalogu sa Beogradom.

Ljimajevu najavu da bi nacrti zakona o transformaciji KSB mogli da budu podržani u parlamentu krajem novembra, podržao je poslanik iz redova Demokratske partije Kosova Mergim Ljuštaku.

On se zalaže da to bude 28. novembra.

Taj datum Albanci slave kao dan zastave Republike Albanije, prenosi RTS.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.