27.10.2018. 22:25
0
Smrt na pruzi kod Niške Banje: Mašinovođa je uzalud trubio, čovjek ostao na šinama
Nišlija star 30 godina poginuo je danas oko 12 sati na pruzi Niš – Dimitrovgrad kod Niške Banje kada je na njega naletio voz.

Nesreća se desila oko 500 metara iznad banjske raskrsnice u pravcu Proseka, na mjestu divljeg pješačkog prijelaza preko pruge. Prema svjedočenju putnika, mašinovođa je vidio čovjeka na pruzi pa je trubio nadajući se da će se pomjeriti, ali je on ostao na šinama. Voz ga je udario i usmrtio na licu mjesta. 

- Čuli smo kako mašinovođa trubi više puta. Kada se voz zaustavio, vidjeli smo tijelo mlađeg muškarca pored šina - kaže jedan od putnika.

Mještani Niške Banje kažu da se na tom mjestu nalazi divlji pješački prijelaz preko pruge koji koristi lokalno stanovništvo na ličnu odgovornost.

- Ima utabana staza od kolovoza do pruge. Svi tu prelazimo, ali prvo dobro pogledamo. Pruga je ravna na tom dijelu. Nekada vozovi idu brzo, a nekada polako. Ako se dobro pogleda, teško se može desiti da vas udari voz - kaže jedan od mještana Niške Banje.

Policija je obavila uviđaj i radi na utvrđivanju okolnosti nesreće. Po okončanju istrage, znat će se da li je u pitanju nesreća ili samoubistvo, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.