31.10.2018. 14:40
0
Banke u Crnoj Gori će poklanjati po 400 eura bebama koje se rode od 31. oktobra do 6. novembra
Djeci koja se rode od 31. oktobra do 6. novembra banke će poklanjati štedne knjižice i 400 eura, u okviru kampanje Prvi korak u sigurnu budućnost, saopšteno je danas iz Centralne banke Crne Gore.

Kako se ističe, guverner CBCG Radoje Žugić i glavni izvršni direktori poslovnih banaka potpisali su Sporazum o realizaciji kampanje „Nedjelja štednje“, koja se povodom 31. oktobra – Svjetskog dana štednje sprovodi u našoj zemlji već petnaest godina zaredom.

“Djeci rođenoj u ovom periodu, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u nekoj od crnogorskih poslovnih banaka, CBCG poklanja po 200 eura, a poslovna banka za koju se roditelji opredijele uz štednu knjižicu poklanja još 200 eura. Na taj način, sva djeca rođena u pomenutom periodu dobijaju na poklon svoju prvu štednju, u ukupnom iznosu od 400 eura”, navode u Centralnoj banci.

Deponovanih 400 eura biće oročeno na godinu dana, a nakon toga, roditelji novac mogu novac da podignu ili opet polože na štednju.

“U prethodnih četrnaest godina, prvu štednju je kroz ovu kampanju dobilo 1.924 novorođenih, za šta je CBCG izvojila blizu 400.000 eura”, navode u toj banci.

Naglašavaju da su uz ovu akciju osmislili i bogat program edukativnih aktivnosti u cilju obilježavanja Dana štednje, u koje će biti uključen veliki broj djece i mladih, prenosi CDM. 

“Predstavnici CBCG će tokom ove i sljedeće sedmice posjetiti više školskih ustanova, kako bi najmlađima pojasnili značaj štednje i upoznali ih sa osnovnim finansijskim pojmovima i kategorijama”, dodaje se u saopštenju.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.