10.11.2018. 16:20
2
Tači: Neće biti Republike Srpske na Kosovu!
Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas u Parizu izjavio "da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podjele Kosova niti će se formirati Republika Srpska".

- Neće biti podjele, niti asocijacije sa izvršnim ovlaštenjima što podrazumjeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu - kazao je Tači u Parizu gdje boravi na poziv predsjednika Francuske Emmanuela Macrona i učestvuje na proslavi sto godina od završetka Prvog svjetskog rata. 

On je na konferenciji za medije sa Kosova rekao da je Kosovo počastvovano što je njen predsjednik pozvan na ovu manifestaciju ocjenjujući da je to još jedna afirmacija, poštovanje i podrška državnosti Kosova, prenosi Beta.

Tači je ocijenio da rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma.

- Prva tačka sporazuma će uključiti međusobno priznanje Kosova i Srbije - kazao je on. 

Prema njemu, Kosovo ima tri cilja koja koja želi da postigne dijalogom sa Srbijom i to su međusobno priznanje, zamjena rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN. 

Tači podvlači da bez međusobnog priznanja ne može biti ni normalizacije odnosa.



(Patria / Lejla Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.