14.11.2018. 15:42
0
U četvrtak odluka o žalbama na Todorićev istražni zatvor
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu poslijepodne dovršilo je razmatranje žalbi na određivanje istražnog zatvora bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću, zatvorenom zbog opasnosti od bijega nakon izručenja iz Londona, a odluka Suda bit će poznata u četvrtak, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

S obzirom da odluka izvanraspravnog vijeća nije odmah objavljena, izvori bliskih istrazi nagađaju da Todorić ostaje u istražnom zatvoru, javila je Hina.

Obrana je ranije najavila da će tek ukoliko izvanraspravno vijeće potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru u drugoj žalbi tražiti da se zatvor zamijeni boravkom na slobodi uz jamčevinu od oko milijun kuna.

I dok je sudsko izvanraspravno vijeće odlučivalo o istražnom zatvoru Todorić je iz zatvora Remetinac doveden na ispitivanje u tužiteljstvo, gdje je pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva iznio svoju obranu.

Nakon trosatnog ispitivanja bivši vlasnik Agrokora je izveden oko 15 sati iz tužiteljstvu i vraćen u pritvor.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona, podsjeća Hina.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.