23.11.2018. 9:10
0
Kosovska policija uhapsila četiri osobe povezane s ubistvom Olivera Ivanovića
Pripadnici specijalne kosovske policije ROSU ušli su rano jutros na sjever Kosova, prenose mediji.

Uhapšene četiri osobe - tri u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića i još jedna zbog suprotstavljanja policijskim službenicima.

Među uhapšenima je policajac koji je suspendovan zbog prikrivanja dokaza u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Portparol policije Daut Hodža potvrdio je za portal KoSSev da su tri osobe uhapšene u vezi s istragama predmeta Ivanović i četvrta koja se suprotstavila policijskim službenicima.

Predsjednik Srpske liste Igor Simić ocijenio je da su hapšenja pod sumnjom za ubistvo Ivanovića "brutalna laž jer pokušavaju da zamaskiraju zatrašivanje građana".

- Svi su uhapšeni po istom scenariju, uz upotrebu sile, pretnje i zastrašivanje - rekao je Simić.

Gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Goran Rakić izjavio je za RTS da je riječ o još jednom pritisku na Srbe i da bi bilo sukoba da se ROSU nije povukla.

Tokom akcije u Sjevernoj Mitrovici upalile su se sirene za opasnost, a ljudi su izašli na ulice.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.