5.12.2018. 17:43
0
Suđenje Anici Jurilj koja je Tariku i Lejli Filipović ukrala zlato i 5.000 eura: Taj prsten ne vrijedi 5.000 eura, u Sarajevu košta upola manje
Na zagrebačkom Općinskom sudu u srijedu je nastavljeno suđenje Anici Jurilj (51), bivšoj spremačici glumca Tarika Filipovića i njegove supruge Lejle Šehović, prenosi Dnevni Avaz pisanje hrvatskih medija.

Piše: Haris Ahbabović

Jurilj se tereti da je poznati par “olakšala” za 150.000 kuna, na koliko je procijenjena ukradena zlatnina, te za još 5.000 eura i 100 kanadskih dolara.

Jurilj je i danas pred Sudom izjavila da se ne osjeća krivom, a onda je progovorio i vještak Vlado Crkvenac, koji je trebao utvrditi vrijednost nestalog nakita. No, on to nije mogao, pojašnjavajući da nema nikakvog podatka ni fotografije na temelju čega bi to učinio, prenosi Net.hr.

Kad je riječ o zlatnom prstenu s dijamantima koji su oštećeni procijenili na 5.000 eura, advokatica optužene tvrdila je da je njegova cijena u Sarajevu i upola manja, a vještak je rekao da ta cijena može biti manja, ali ne upola.

- Cijena zlata je burzovna i jedino se može razlikovati u vrijednosti rada za izradu nakita, ali to ne može biti upola manje od cijene u zemljama EU - kazao je Crkvenac.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.