7.12.2018. 14:49
0
Vučić: Ameriku pobijediti ne možemo! Jednom smo probali, pa kako smo prošli, dajte da sačuvamo živote...
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju prve fabrike u industrijskom kompleksu MIND Park u Kragujevcu, nakon čega se obratio predstavnicima medija.

Vučić je na početku poručio da se zahvalio šefu diplomatije Madagaskara na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, ocijenivši to kao dokaz da Srbija može da se bori za interese, iako je to "neće spasti muka i nedaća".

Vučić je u nastavku prokomentarisao navode pojedinih medija o porastu broja mafijaških obračuna, istakavši da je tu riječ o kampanji govora o užasu, a ne bezbjednosti. On je dodao da je, prema zvaničnim podacima, 2001. godina sa 215 ubistava bila najlošija godina za nas u posljednjih 25 godina.

"Uhapsićemo sve koji unose nemir i nezadovoljstvo u naš narod", kratko je uzvratio on.

Šef srpske države je analizirao i aktuelnu situaciju na KiM, objasnivši da će vladajuća struktura nastaviti da štiti svoju zemlju i međunarodno pravo.

"Nastavićemo da se borimo u interesu našeg naroda, jer se oni ponašaju po pravu jačeg, pravu sile. Nisam džabe govorio da im je Amerika i mama i tata. Tačno je rekao Haradinaj, šta god da se desi, Amerikanci će uvek biti na njihovoj strani i krajnje je vreme da se pomirimo s tim. Mi smo saterani u ćošak. Ne mislite valjda da će Srbija naterati SAD da promeni mišljenje. Da li Bog voli silu? Pa ne voli, šta možete. Mi vojno da pobedimo Ameriku ne možemo. Jednom smo pokušali, pa kako je prošlo. Pritom ne mislim da je Srbija kriva, ona je bila napadnuta, ali dajte da sačuvamo živote ljudi", podvukao je Vučić.

Komentarišući vijest da je dio opozicije sinoć spavao u Skupštini, predsjednik Srbije je samo kratko rekao: "Zabavljaju se ljudi, vidim da su noću dovodili i tajkune koji imaju mnogo para. Neka ih, dajte nešto ozbiljno", piše Oslobođenje.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.