10.12.2018. 13:08
0
Haradinaj najavio da za Srbiju osim takse, stižu i teže mjere: Ima i drugih mjera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Vidjećete kada dođe do njih
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će protiv Srbije, osim takse od 100 posto na uvoz robe iz Srbije preduzeti i druge teže mjere.

"Ima i drugih mjera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Vidjećete kada dođe do njih", izjavio je Haradinaj za albansku televiziju A2, a prenijeli su prištinski mediji. 

Kosovo je 6. novembra poslije glasanja u Interpolu uvelo takse od deset odsto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a 21. novembra Vlada Kosova povećala je takse na sto posto. 

I pored pritisaka i poziva da se taksa ukine, Haradinaj je izjavio da će ona biti ukinuta tek kada Srbija prizna nezavisnost Kosova, prenosi Indikator.ba. 

Prištinski portal gazetaexpress.com piše da će vlada Kosova uspostaviti reciprocitet u vezi sa probnim tablicama za vozila sa srpskom registracijom, zabranu robe stranih kompanija koje u Srbiji proizvode svjetske brendove i neće priznavati druga dokumenta.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.