11.12.2018. 19:46
0
Haradinaj: Za sada bez novih mjera za Srbiju
Vlada Kosova danas nije donijela odluku o uvođenju novih mjera za Srbiju iako je premijer Kosova Ramush Haradinaj najavio prije par dana da će protiv Srbije, osim od 100 posto na uvoz srbijanske robe, poduzeti i druge teže mjere.

Haradinaj je novinarima danas nakon sjednice kosovske vlade rekao da spisak mjera postoji, ali nije precizirao o čemu se točno radi.

-Akcije Srbije su bile agresivne, opasne ne samo za naše funkcioniranje kao države, nego i za našu stabilnost, zbog toga smo uveli  takse od 100 posto. Mi imamo identificirane nove moguće mjere, ali nismo, ja bih rekao u toj trci tko šta više radi. Zainteresirani  smo da to malo smirujemo, a i spremni smo da riješimo sva otvorena pitanja između Kosova i Srbije, a verujem da se i pitanje taksi može riješiti uz priznanje Kosova od strane Srbije -  rekao je Haradinaj nakon sjednice Vlade.

Kosovo je naime 6. studenog poslije glasovanja u Interpolu uvelo trošarine od deset posto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a 21. studenoga Vlada Kosova povećala je trošarine na 100 posto.

I pored pritisaka i poziva da se taksa ukine, Haradinaj je izjavio da će ona biti ukinuta tek kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Kosovski premijer je na konferenciji za medije rekao i da na Sjeveru funkcionira država Kosovo kao i da vjeruje da su Srbi na Sjeveru Kosova žrtva Beograda, prenosi rtk2.


(FENA/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.