13.12.2018. 14:46
0
U Češkoj uhapšen Slobodan Kašćelan, vođa "kavačkog klana"
Slobodan Kašćelan uhapšen je u Češkoj, saznaju "Vijesti.me". Za njim je u septembru 2016. godine raspisana potjernica

On je označen kao vođa "kavačkog klana" i za njim je u septembru 2016. godine raspisana potjernica.Kako je saopštio Interpol, Kašćelan je uhapšen u Češkoj po informaciji koju je dala crnogorska policija.

Kako je saopćio Interpol, Kašćelan je uhapšen u Češkoj po informaciji koju je dala crnogorska policija.

- Uspješnom i efikasnom međunarodnom policijskom saradnjom službenika crnogorske Uprave policije i razmjenom podataka sa stranim partnerskim službama, na osnovu operativne informacije naše policije, sinoć je u iznajmljenom stanu u Pragu u Češkoj Republici uhapšen S. K. (55) iz Kotora. Ova osoba je uhapšena na osnovu međunarodne crvene poternice koja je raspisana od strane NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih djela - saopćio je Interpol.

Kako je saopćeno, Kašćelan se traži zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenaštva.

Kašćelan je osumnjičen da je u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I. M.

- Također, Kašćelan se traži i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret. Sumnja se da je on krajem maja 2010. godine na području općina Kotor, Tivat i Budva organizirao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizirao djelovanje kriminalne organizacije uz tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu - saopćio je Interpol.

U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po međunarodnoj potjernici, u cilju izručenja Kašćelana Crnoj Gori.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.