14.12.2018. 21:46
0
Mogherini sljedeće sedmice na sastanku s liderima Zapadnog Balkana
Visoka predstavnica EU Federica Mogherini organizovat će neformalni sastanak s liderima sa Zapadnog Balkana sljedeće sedmice u Briselu.

Na sastanku u srijedu, 19. decembra, razgovaraće se o situaciji u regionu, šta je urađeno 2018. godine, kao i o sljedećoj godini, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove. 

"U 2018. je potvrđena jasna EU perspektiva, zasnovana na zaslugama i rezultatima, za sve partnere na Zapadom Balkanu", navodi se u saopštenju službe visoke predstavnice za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU. 

Evropska komisija je u februaru usvojila strategiju za Zapadni Balkan i na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji okupljeni su predstavnici zapadnobalkanaske šestorke i svih članica EU prvi put poslije 15 godina.

Na sastanku u srijedu će učestvovati i komesar za proširenje Johannes Hahn. 

Izvori agencije Beta u Briselu krajem prošlog mjeseca su naveli da se razmišlja o mogućnosti da se Mogherini sastane s premijerima sa Zapadnog Balkana u drugoj polovini decembra, prenosi Beta.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.