15.12.2018. 10:40
0
Novi protesti opozicije u Beogradu zakazani za večeras
Protest protiv nasilja, koji je počeo kao odgovor na napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, bit će održan večeras u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

aProtest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke, prenosi B92.

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da će današnji protest biti održan pod parolom "Hajde da se prebrojimo" i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

Prošle subote, 8. decembra, na protestu "Stop krvavim košuljama" učestvovalo je više hiljada ljudi, ali su pojedini mediji izvijestili da se okupio manji broj učesnika te su organizatori, potaknuti takvim izvještavanjem, nazvali današnji skup "Hajde da se prebrojimo".

Demokratska stranka Srbije najavila je da će učestvovati iako prethodnom protestu nisu prisustvovali jer je kao jedna od govornica bila najavljena glumica Mirjana Karanović, s čijim se političkim stavovima u toj stranci ne slažu, prenosi B92.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da neće ispuniti nijedan zahtjev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestira, pa ni pet miliona ljudi i koliko god dugo ti protesti trajali.

Mnogi učesnici današnjeg protesta objavili su na društvenim mrežama svoje fotografije uz natpis "Jedan od pet miliona".




(Lejla Trle)


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.