28.12.2018. 20:22
0
Dok su muškarac i žena gledali nakit, drugi iskoristio "šansu" i ukrao zlato
FOTO: Source.ba / Arhiva
Otkriveno je troje rumunjskih državljana koje policija sumnjiči za tešku krađu u Ogulinu i dvije krađe u Rijeci i Sisku, a šteta je veća od 86.000 kuna, priopćila je u petak karlovačka Policijska uprava.

Nakon što je provela kriminalističko istraživanje, policija je osumnjičila muškarce u dobi od 56 i 23 godine i 51-godišnju ženu da su 22. studenoga ušli u zlatarnicu u Ogulinu te da su od zaposlenice zatražili da im pokaže nakit. Dok su muškarac i žena gledali nakit, drugi muškarac je iskoristio odsutnost zaposlenice te je ukrao zlatninu, što je okarakterizirano kao teška krađa.

Ujedno se to troje Rumunja sumnjiči da su na identičan način istog dana u Rijeci iz zlatarnice ukrali zlatni nakit, a dan prije, 21. studenoga na području Siska iz jedne prodavaonice novac.

Hina neslužbeno doznaje da je policija raspisala tjeralice za troje Rumunja koji u Hrvatskoj imaju prijavljeno boravište.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.