30.12.2018. 17:53
1
Bosanac ostao bez nogu, a potom preminuo: Bomba postavljena ispod vozačevog sjedišta u Mercedesu, aktivirana na semaforu u Zemunu
FOTO: Blic
Nenad Blagojević (48), zvani Bosanac, koji je preksinoć ubijen u eksploziji u Zemunu, prije tri godine deportovan je iz Australije, ali nije dugo bio na slobodi jer je uhapšen zbog iznude, prenosi danas beogradski list Blic.

- Poslije iznude je uhapšen, u pritvoru je bio kratko, a nakon toga nije privođen, što ne znači da nije nastavio sa kriminalnim aktivnostima - kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Iako nije privođen u posljednje tri godine, u istrazi zločina se detaljno provjeravaju svi njegovi kontakti, sa kim se čuo, a sa kim vidio i kojim povodom, i kako je zarađivao. Istražiće se i da li je svoje kriminalne aktivnosti mahom usmjerene na imovinski kriminal - iznude i krađe, proširio i na neke unosnije poslove - ubistva ili trgovinu drogom, piše Blic.

- Pored tih poslednjih godina koje je proveo u Beogradu i mogućeg sukoba zbog nekih neraščišćenih računa, ne može se odbaciti mogućnost da ga je stigla neka ranija osveta - dodaje izvor Blica.

Blagojević je bio živ kada je došla ekipa Hitne pomoći, ali su mu noge bile raznijete, i ubrzo je preminuo.

Detaljno će se analizirati svi tragovi jer neki možda može ukazati na identitet ubice. Takođe će se provjeriti da li eksplozivna naprava po vrsti eksploziva i načinu na koji je sastavljena i podmetnuta odgovara nekoj od ranijih likvidacija u Beogradu.

- Naprava je bila postavljena ispod vozačevog sjedišta. Cilj je bio da ubiju vozača, a da njegovi saputnici prođu možda sa povredama. U momentu kada je vozač automobila usporio zbog crvenog svjetla na semaforu, bombaš je daljinski aktivirao eksplozivnu napravu. To govori da je bombaš ili neko od njegovih saučesnika pratio žrtvu i čekao pogodan trenutak za aktiviranje eksplozivne naprave, da vozača ubiju ali da ne bude drugih žrtava - objašnjava izvor Blica.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.