4.1.2019. 20:03
0
Prištinsko tužilaštvo: Ivanovića ubila grupa od pet ljudi koje su angažirale srbijanske tajne službe
Specijalno tužilaštvo Kosova je donijelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. To je učinjeno nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obavještajne agencije.

Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je da će se izvještaj i slike koje su dobivene biti dio predmeta istrage ubistva Ivanovića. 
- Mi ćemo raditi sa istražiocima i ove slike i imena će biti dio predmeta - kazao je Sulja. 

Pet osoba su dio izvještaja jedne strane obavještajne agencije koji govori o ubistvu Olivera Ivanovića.

U izvještaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od "pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažirale srbijanske tajne službe".

Policija Kosova sa svoje strane u saradnji sa pravosudnim organima preduzima sve potrebne istražne radnje.

U izvještaju strane obavještajne agencije se ističe da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.


- Ekipa je bila smještena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mjesec prije ubistva Ivanovića. Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u bijelom Range Roveru i čak ih je u Zvečanu zaustavila policija zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG -788-GN - navodi se u izvještaju.

Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, kaže se u izvještaju.

Nakon ubistva Ivanovića 16. januara 2018. godine grupa se, prema izvještaju podijelila u dvije grupe. Prva je poletjela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma. Njihova destinacija u naredna dva mjeseca je bio Tajland. U grupi koja je poletjela iz Beograda su bili Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag. Predrag ili Peđa je prema izvještaju, osoba koja je ubila policajca u Srbiji, ali je na intervenciju BIA oslobođen zatvora. Peđa se razveo od supruge Irene Dragojević.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene. On je poslije ubistva Ivanovića imao zdravstvenih probleme i bio je smješten u bolnici.

Povodom ubistva Olivera Ivanovića, policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markovića koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično djelo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića policija Kosova je izdala potjernicu i za potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, piše Telegraf.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.