9.1.2019. 17:50
0
Monstrum koji je pretukao tinejdžerku u Zadru priznao krivicu na sudu
Daruvarac koji je prije nekoliko mjeseci u kafiću brutalno premlatio Lorenu Gurlicu (18) danas je promijenio iskaz

Darko Kovačević zvani Daruvarac, koji je prije nekoliko mjeseci u kafiću u Zadru brutalno premlatio Lorenu Gurlicu (18), danas se na suđenju izjasnio krivim.

Advokat koji zastupa Gurlicu nakon suđenja je rekao da se suđenje nastavlja sutra i da je Daruvarac promijenio svoj iskaz. 

Novi advokat Darka Kovačevića zatražio je da se iskazi svih dosad ispitanih svjedoka samo pročitaju kako se suđenje ne bi odugovlačilo.

Na suđenju je ispitano pet svjedoka, a sutkinja Mitra Meštrović je donijela rješenje o izuzeću javnosti i zatražila da novinari i snimatelji napuste sudnicu, prenosi Avaz.ba. 

Kovačević je, podsjetimo, nakon šest mjeseci istražnog zatvora 14. decembra pušten da se brani sa slobode, a optužen je za krivična djela prijetnja i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Njegovo puštanje izazvalo je bijes javnosti, a slučaj su tada komentirali i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i brojni drugi političari.




(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.