10.1.2019. 17:00
0
Pronađeno tijelo jednog radnika HE Dubrovniku, za dvije osobe još se traga
Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević saopćio je danas da su ronioci Javne vatrogasne jedinice u odvodnom kanalu Hidroelektrane (HE) Dubrovniku, koji spaja centar hidrocentrale s morem, pronašli beživotno muško tijelo, dok se za ostalom dvojicom radnika HE još uvijek traga.

"Oko 14 sati ronioci Javne vatrogasne jedinice u odvodnom kanalu koji spaja centar HE s morem pronašli su beživotno muško tijelo koje su izvukli na površinu. Očevidom će se utvrditi identitet. Postrojba i dalje traga za ostalom dvojicom", kazao je Pavličević novinarima, javila je Hina.

Pavličević je rekao kako je sve ukazivalo da su trojica radnika, koji nisu uspjeli izaći iz HE, pred vatrenom stihijom skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal.

"U toku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarište", kazao je Pavličević.

Dojava o požaru u HE zaprimljena jutros u 9 sati putem Centra 112, a na mjesto događaja izašle su sve žurne službe - hitna pomoć, vatrogasci, policija i predstavnici općine Župa dubrovačka.

U vrijeme izbijanja požara u HE Dubrovnik nalazilo se ukupno devet radnika. Šest ih je izvučeno i trenutno se nalaze u Općoj bolnici Dubrovnik. Težina njihovih ozljeda trenutno nije poznata.





(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.