11.1.2019. 12:45
0
'Svi koji spominju prisustvo Čovića na proslavi u Banja Luci bit će prozvani da mrze hrvatsko'
Na proslavi neustavnog dana RS Dragan Čović je bio u društvu Vulina koji je u RH proglašen personom non grata a obojica na dodjeli odlikovanja ratnom zločincu.

Napisala je to na Twitteru bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, nakon što je u Banja Luci proslavljen 9. januar, na kojem je bio prisutan i vrh HDZ-a BiH.

Za većinu Srba taj datum znači početak stvaranja RS, dok za Bošnjake i Hrvate koji su živjeli na tom području do devedesetih 9. januar znači početak stradanja.

Hrvatski mediji, uglavnom oni lijevo orijentirani, izvijestili su u srijedu o posjeti predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića Banja Luci tokom proslave 9. januara, kao i posjeti tom slavlju ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vekia, podsjećajući na apsurdnu činjenicu da je tokom proslave odlikovan bivši časnik JNA Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine.

„Svi koji to budu i dalje spominjali mogu očekivati da će ih se prozivati da mrze sve što je hrvatsko“, poručila je Kosor, prenosi NAP.



(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.