18.1.2019. 18:00
0
Vučić: Hvala Putinu, ja nikada ne bih mogao da okupim toliko ljudi
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima, izrazio zahvalnost ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu zbog posjete, kao i građanima Srbije.

"Izražavam zaahvalnost Putinu na posjeti Srbiji, posvećenom vremenu i poštovanju koje je pokazao našoj zemlji, kao i na konkretnim sporazumima koje smo potpisali”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u predsjedništvu, organizovanoj povodom jučerašnje posjete ruskog predsjednika Srbiji.

Nakon isticanja značaja svih sporazuma koji su juče potpisani, predsjednik Srbije je posebno zahvalio građanima Srbije koji su u ogromnom broju došli zbog Putina.

“Ja ne bih mogao nikada da privučem toliko ljudi, koliko god da sam ih pozivao. Ni polovina ne bi došla, mene gledaju svaki dan. Hvala im što su pokazali kako pristojna Srbija može da budei da funkcioniše”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao i da niko nije povrijeđen, ni na koji način, kao i da nikakvog incidenta nije bilo.

“Kada imate više od 100.000 ljudi, da se ne polomi ni jedan prozor, mislim da je to skoro nemoguće u policijskoj praksi. Toliko sam zadovoljan što smo pokazali koliko možemo biti pristojni, odgovorni i ozbiljni”, naveo je Vučić.

Vučić o tvrdnjama Veseljija

Komentarišući izjavu Veseljija, da mu je Putin rekao isto što i Tačiju i da Rusija ide ka priznanju Kosova, predsjednik Srbije kaže – Putin rekao suprotno.

Podsjetimo, predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je danas da se nada da će Kosovo ove godine postati član UN, uz tvrdnju da “Rusija ide ka priznavanju Kosova”, prenosi CDM. 


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Veseljija rekao da “ako tako kaže Kadri Veselji, onda mora da je tako”.

“Ja to nisam čuo od Putina, meni je Putin rekao baš suprotno”, istakao je Vučić.



(Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.