7.2.2019. 17:59
0
Srbija: Osumnjičenom za prijetnje N1 i Jeremiću određen pritvor
Treći osnovni sud u Beogradu odredio je danas na zahtjev tužilaštva pritvor do 30 dana Stevu Č. (70) iz Nove Pazove, osumnjičenom da je uputio prijeteća pisma zaposlenima na Televiziji N1 i predsjedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću.

Stevo Č. je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznao da je pisao i poslao sporna pisma.

Sudija za prethodni postupak donio je rješenje kojim je odredio pritvor okrivljenom zbog opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, saznaje Tanjug.

Stevo Č. se tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Ovaj 70-godišnjak je na saslušanju priznao da je poslao pismo televiziji N1, kao i da je u dva navrata krajem prošle godine poslao pisma Jeremiću na adresu stranke.

Televiziji N1 4. februara stiglo je pismo u kojem se prijeti da će nastradati novinari te televizije i njihove porodice, a da će zgrada N1 biti dignuta u vazduh.

(Fena/Alen Avdić)

N1Srbija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.