9.2.2019. 10:22
1
Američka ambasada u Srbiji "ismijala" natpise da se miješaju u proteste: Šoking, procurio tajni dokument iz Američke ambasade!
Twitter
Fotografije susreta američkih diplomata s organizatorima protesta koji su dio opozicije u Srbiji u beogradskom hotelu "Hilton" djelo su obavještajnih struktura SAD, prema pisanju ''Večernjih novosti'', prenosi Dnevni Avaz pisanje pojedinih medija u Srbiji.

Piše: Haris Ahbabović

Na tu (dez)informaciju šaljivo je reagirala Ambasada SAD-a u Beogradu. Pozivajući se na saznanja iz srbijanskih sigurnosnih struktura, list piše da je cilj ove operacije bio da se, po objavljivanju ovih fotografija, u javnosti stekne utisak kako srbijanske službe uhode opozicionare, a da se naknadnom "obradom" događaja kroz društvene mreže sve ironično interpretira kao sindrom "balkanskog špijuna", koji je zahvatio srbijanski obavještajni aparat.

Povodom toga je na Twitter nalogu Američke ambasade u Srbiji objavljena fotografija "sedmičnog plana", u kojem su naznačeni zadaci diplomata, uključujući i sastanak s "liderima opozicije, glumcima i članovima civilnog sektora", na javnim mjestima.

"ŠOKING! Procurio tajni dokument iz Američke ambasade! Sretan početak vikenda" - napisali su u tvitu službenici Ambasade SAD u Beogradu.

Među "zadacima" američkih službenika u glavnom gradu Srbije, između ostalog, navodi se i "popiti pivo s profesionalnim novinarima", "posjećivati muzejske izložbe", "platiti parking kartu" te "nastaviti s potragom najbolje pljeskavice u Beogradu".

Ranije je ''Večernji list'' naveo da je višesatni razgovor američkih službenika s liderom PSG-a Sergejom Trifunovićem u "Hiltonu" u javnosti protumačen kao direktno miješanje u unutrašnju politiku.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.