12.2.2019. 15:16
0
Dječak iz Srbije koji se ubio iz očevog pištolja ostavio pismo: Sada više nećete imati koga da kritikujete
Dvanaestogodišnji dečak iz jednog sela na jugu Srbije izvršio je juče samoubistvo pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Pored njegovog beživotnog tijela pronađeno je oproštajno pismo upućeno roditeljima, kao i 15 eura. Kako se saznaje, dječak, koji je bio na samom početku života, je u pismu napisao da se na ovaj užasan korak odlučio jer nije mogao više da "podnese kritike zbog loših ocjena".

Šta se tačno dešavalo u glavi i duši dvanaestogodišnjaka, pa se odlučio na tako stravičan korak, vjerovatno nikada neće biti sasvim jasno. Međutim, u oproštajnom pismu dječak je, kako nezvanično saznajemo, napisao jako potresne riječi:

"Ne mogu više da podnesem kritike zbog loših ocjena. Sada više nećete imati koga da kritikujete...", napisao je dvanaestogodišnjak.

Kako se saznaje, u pismu je naveo i da se nada da će dijete koje će njegova majka uskoro roditi "biti bolje nego on".

"Nadam se da će vas on usrećiti i da će biti bolji nego ja", napisao je ovaj đak šestog razreda osnovne škole u oproštajnom pismu, saznaje "Blic", a potom je dodao:

"Nemam ništa više da vam ostavim, sem ušteđevine od 15 eura".

Dvanaestogodišnjak se ubio pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Ova nezapamćena tragedija dogodila se u porodičnoj kući na jugu Srbije, a otkrivena je kada je porodica pronašla dječakovo tijelo i pozvala lokalni Dom zdravlja da traži pomoć.

Kako se saznaje, ljekari su brzo stigli na lice mjesta, međutim nisu mogli da urade ništa osim da konstatuju smrt djeteta.

Pored dječakovog beživotnog tijela pronađeni su 15 eura i oproštajno pismo.

Prema nezvaničnim informacijama, dječak se ubio pištoljem svog oca. Oružje je bilo zaključano u jednoj fioci, a on ju je obio i uzeo pištolj. 

Dječakova majka, koja je trudna, u vrijeme tragedije bila je kod komšija, dok je otac bio u nabavci drva.

Kako se saznaje, otac preminulog dečaka inače bavi se teškim fizičkim poslom. Dječak ima i mlađu sestru.

Mještani ovog sela na jugu Srbije u šoku su nakon užasnog samoubistva dječaka na pragu života. Kako kažu, o njegovoj porodici imaju samo riječi hvale.

- Djelovali su kao srećna porodica. Ništa nije ukazivalo na tragediju - rekla je za "Blic" jedna mještanka.

Mještani navode da se dječak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susjednog sela gde su kupili imanje.

- To je mirno, dobro, pametno dijete. Pa, gdje zbog ocjena da se ubiješ?! - ne može da se načudi jedan od komšija.

Obdukcija dječaka nije rađena, a njegovo tijelo ostalo je u kući, na mjestu tragedije.
Kako je moguće da niko nije primijetio da dječak pati i razmišlja da sebi oduzme život, za "Blic" objasnila je psiholog Marina Nedejin Simić. Ona je navela da se depresija kod djece i adolescenata često ne ispoljava na isti način kao kod odraslih.

- Teško je prepoznati depresiju kod djece jer su simptomi slični onima koji su inače karakteristični za period puberteta i adolescencije. Ono što tipično podrazumjevamo pod znacima depresije: da je dijete tužno i melanholično, vrlo često je, a posebno kod dječaka, zamjenjeno agresijom i promjenljivim raspoloženjem - objašnjava Nedejin Simić.

Psiholog savjetuje da roditelji ili staratelji treba da konsultuju stručnu pomoć ako kod djeteta postoji mogući okidač poput pada uspjeha u školi, povlačenja u sebe ili problemi sa prijateljima i slično, piše Blic.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.