13.2.2019. 11:42
0
Komunalac u Makedoniji silovao djevojku s poteškoćama u razvoju
Osnovno javno tužilaštvo iz Strumice, na jugu Makedonije, podiglo je optužnicu protiv komunalca Dž. D. (32) zbog silovanja djevojke s poteškoćama u razvoju.

Slučaj je policiji prijavila majka žrtve iz strumičkog sela Murtino. Ona je inspektorima ispričala da je njena kćerka silovana. 

- Odmah nakon prijavljivanja slučaja, policijski službenici iz SUP Strumice su poduzeli mjere i aktivnosti u pravcu identificiranja počinioca i rasvjetljavanja krivično pravnog događaja. 

Osoba je uhapšena, a nakon izvršenog razgovora sa njim, zajedno sa krivičnom prijavom za počinjeno krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, predat je Osnovnom javnom tužiocu u Strumici, saopćili su iz policije.

Iz Tužilaštva, koje je siledžiji produžilo pritvor, pojasnili su da se monstruozni čin dogodio u selu Murtino. Optuženi Dž. D, koji je radio u jednoj firmi za sakupljanje otpada, iskoristio je poznanstvo sa žrtvom i od nje saznao gdje stanuje. 

- U trenutku kada je žrtva bila sama osumnjičeni je izvršio djelo. Nakon prijave roditelja žrtve, osumnjičeni je odmah uhapšen, a Osnovno javno tužilaštvo iz Strumice je poduzelo mjere na rasvjetljavanju slučaja, saopćili su iz Tužilaštva, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.