17.2.2019. 21:50
0
Vučić na Twitteru: Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodici Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

"Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića", napisao je Vučić na Twitteru.

Poznati pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, potvrdio je njegov zet Zoran Bata Mirković u izjavi za "Večernje novosti". 

Nesreća se dogodila jutros u okolini Bielefelda, nakon Šaulićevog nastupa u tom gradu. Šaulić se u kolima nalazio sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem. 

Poslije nesreće Šaulić je hitno prebačen u bolnicu, gdje je preminuo tokom prijepodneva. Kerić je u teškom stanju, dok su Stojadinoviću slomljena tri rebra. 

Policija u Bielefeldu potvrdila je da je jutros u 6.50 časova, na autoputu A2, došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a više je teže i lakše povrijeđeno. 

U policijskom izvještaju navodi se da je automobil marke "mazda", koju je vozio 34-godišnji muškarac iz obližnjeg mjesta Gitersloh, udario u automobil marke "seat", u kojem je teško povrijeđeno troje ljudi, a suvozač je podlegao povredama. 

Šaban Šaulić bio je muzičar i producent, a tokom karijere dobio je nadimak "Kralj narodne muzike". 

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živio je i radio u Beogradu i otac je troje djece. 

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao 18 godina, a 1985. godine Rade Vučković je napisao pjesmu "Gordana" koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. 

Pjesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih novokomponovanih narodnih pjesama. 

Veliki hitovi Šabana Šaulića bili su i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena", "Žal" i druge. 

Pojavio se i u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine. 

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu, a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obilježio je 50 godina karijere. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.