10.3.2019. 18:09
0
Ovo je državljanin Srbije koji je poginuo u velikoj avionskoj nesreći u Adis Abebi
Državljanin Srbije Đorđe Vdović /54/ jedan je od 157 poginulih u avionu kompanije "Ethiopien Airlines", koji se danas srušio neposredno po polijetanju sa aerodroma u Adis Abebi, nezvanično saznaje "Blic".

Vdovićeva sestra potvrdila je da se on nalazio u srušenom avionu. Državljanin Srbije bio je zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri UN. 

Vdović je, osim srpskog pasoša, uz sebe imao i službenu putnu ispravu UN. 

Mediji u Etiopiji javili su da niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživio pad aviona koji je bio na letu od Adis Abebe do Najrobija. 

Među putnicima su bila 32 državljana Kenije, 18 Kanade, devet Etiopije, po osam Italije, Kine i Amerike, po sedam britanskih i francuskih, šest egipatskih, pet holandskih, te po četiri indijska i slovačka. 

U avionu su bila po tri državljana Austrije, Švedske i Rusije, po dva Maroka, Španije, Poljske i Izraela, te po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena. 

Četiri putnika su imala pasoše UN i njihova nacionalnost nije poznata. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.