2.4.2019. 8:51
0
Preminuo jedan od vodećih novinskih fotografa Hrvoje Polan
Jedan od vodećih novinskih fotografa Hrvoje Polan preminuo je u 48. godini života. Radio je, među ostalima, za Feral Tribune, za Jutarnji list te za Reuters i Agence France Presse, pokrivajući prvenstveno ratne sukobe diljem svijeta, među ostalima i ratne sukobe na području bivše Jugoslavije, Albanije, Iraka, Gaze, Zapadne obale.

Krajem prošle godine promovirao je knjigu "Iza sedam logora - od zločina kulture do kulture zločina". Riječ je o autorskom radu Polana, novinara i pisca Viktora Ivančića i novinara i istraživača Nemanje Stjepanovića, u izdanju beogradskog forumZFD, koji govori o domovima kulture i objektima kulturne namjene koji su tokom ratova devedesetih na području bivše Jugoslavije pretvoreni u logore i mučilišta.

Među posljednjim intervjuima koje je dao, Polan je za novinsku agenciju Patria govorio o odnosu prema ratnim zločinima iz devedesetih, te potrebi katarze na Zapadnom Balkanu kako bi i obični čovjek konačno osjetio mir i sigurnost.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.