19.4.2019. 22:30
0
Neopreznim rukovanjem pištoljem ozlijedio četiri osobe, jednu teško
Na proslavi u mjestu Mahovu u općini Martinska Ves, 39-godišnjak je neopreznim rukovanjem pištoljem ozlijedio četiri osobe, a alkotestiranjem mu je izmjereno 0,82 promila, saopćila je danas sisačko-moslavačka policija.

Iz pištolja za koji posjeduje oružni list za držanje i nošenje, 39-godišnji muškarac je sinoć oko 23 sata u zrak ispalio više hitaca, nakon čega je pištolj zatajio. Pokušavajući otkloniti zastoj pištolja, ispalio je dva hica prema okupljenim ljudima pri čemu su četiri osobe ozlijeđene u području potkoljenica. 

 Njima je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su trima osobama u dobi od 18, 26 i 61 godinu, utvrđene lahke ozljede, dok su četvrtoj osobi, 29-godišnjaku, utvrđene teške tjelesne ozljede, saopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka, prenosi Hina. 

 Tridesetdevetogodišnjak je osumnjičen za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te je uhapšen. Alkotestiranjem mu je izmjereno 0,82 promila, a u toku je kriminalistička istraga.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.