9.5.2019. 14:29
0
Trajektu s 250 ljudi koji plovi na liniji Split-Ancona otkazao motor, brod pluta na 10 milja od otoka
Prema posljednjim informacijama zbog loših vremenskih prilika, odnosno zbog jakog juga, dva ‘Brodospasova’ tegljača koja su jutros isplovila prema trajektu, morala su se vratiti u šibensku luku

Trajekt Aureila ciparske brodarske kompanije, koji plovi na redovitoj liniji Ancona – Split, rano jutros doživio je havariju deset milja od Kornata u hrvatskim vodama, a iz Ancone prema Splitu je isplovio sinoć u 20,30 sati, prenosi Buka.

– Trajektu je otkazao jedan od motora jutros nešto prije pet sati, a tome nas je obavijestio i zatražio pomoć agent brodarske kompanije.

“Prema trajektu upućena na su dva remorkera. Prema mojim saznanjima na brodu je oko 250 putnika i oko pedesetak automobila” – rekao je šibenski lučki kapetan Robert Baljkas.

Akciju spašavanja trajekta ‘Aurelia’ preuzeo je Centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. Prema posljednjim informacijama zbog loših vremenskih prilika, odnosno zbog jakog juga, dva ‘Brodospasova’ tegljača koja su jutros isplovila prema trajektu, morala su se vratiti u šibensku luku.

Trajekt i dalje pluta na lokaciji 10 milja jugozapadno od Kornata. Situacija je vrlo neugodna jer veliki valovi valjaju brod, a prema dostupnim informacijama na brodu za sada nema povrijeđenih.



(Lejla Trle) 

























0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.