10.5.2019. 21:51
0
Putnici pokvarenog broda otkrili nove detalje: Grozno, sve se treslo kao potres
Pokvareni brod "Aurelia" talijanske brodarske firme SNAV na liniji Ankona - Split nekoliko minuta nakon 13 sati pristao je u splitsku luku.

Neki od njih su novinarima i ispričali šta se zapravo događalo na brodu.

Jedna od putnica je potvrdila informaciju da o tome šta se događa na brodu nisu saznali od kapetana broda, a opisala je i da se brod u noći počeo tresti kao da je potres.

- Grozno, sve se treslo kao potres.  Nismo dobili nažalost od kapetana informaciju, dobili smo informaciju od jedne gospođe s broda koja je pjevala, dosta šturu informaciju, dosta umirujuću. Kapetan nam se obratio tek ujutro u neko doba. Ja sam osjetila po noći da je bila neka trauma, nekakva situacija. Grozno, sve se treslo kao potres. Ujutro su nam rekli da imamo neku malu havariju, da budemo mirni, da se smirimo, da će sve biti u redu. Inače je osoblje bilo u redu. Imali smo ručak, imali smo doručak, sve - ispričala je novinarima.  

Opisala je kako se osjećala kad je shvatila da s brodom nešto nije u redu.

 - Pokušavala sam se smiriti. Ljudi su bili u redu, naišla sam na grupu Šibenčana koji su bili vrlo ugodni, tako da su me na neki način držali u toj atmosferi. Bilo je traumatično, bilo je teško, ali sve se završilo lijepo. Nije da će mi ostati u lijepom sjećanju, ja putujem 19 godinama brodom iz Ankone, ali ovo je najružnije iskustvo u mom životu - rekla je putnica.

Svoje je dojmove podijelila još jedna putnica.

 -Sve je dobro što se dobro završi. Dobro smo se držali, osim toga s nama su bili ljekari iz šibenske regije. Imali smo hranu, imali smo za spavati. I zaplesali smo mrvicu tako da nije bilo loše. Ali znate što, prepadnete se, nije vam svejedno, pogotovo kad smo čuli da motor ne radi - rekla je druga putnica, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.