14.5.2019. 12:30
0
Detalji ubistva: Osobe sa fantomkama uletile u stan i počele da pucaju, upucani Darko Mijović i Nikola Jovanović
Crnogorski državljani Darko Mijović s Cetinja i Nikola Jovanović ubijeni su u ponedjeljak ujutro u Forstu, dok je njihov prijatelj, srbijanski državljanin Miloš Vesković teško povrijeđen, prenosi Avaz pisanje regionalnih medija.

S njima u stanu je bio i Miloš Pavićević, koji nije povrijeđen.

Mijović i Jovanović stradali su kada su im nepoznate osobe upale u stan i otvorile paljbu, kako je nezvanično rečeno "Pobjedi" - iz automatskog oružja.

Napadači su, u mafijaškom maniru, upali u "štek stan", kamuflirani fantomkama i naoružani automatima i nasumično pucali na četiri osobe koje su zatekli u stanu. 

Prema saznanjima "Pobjede", njemačka policija tokom uviđaja nije pronašla oružje u stanu gdje se dogodio napad.

Napadači nisu identificirani, ali je utvrđeno da iza ovog zločina stoji organizirana kriminalna grupa iz Kotora, poznata kao ''kavačani''.

Kako se sumnja, u napadu na ove četiri osobe, za koje crnogorski istražitelji tvrde da su bliski ''škaljarskom klanu'', učestvovalo je, osim tri neposredna izvršioca, više osoba koje su logistički pokrivale operaciju. 

Ubijeni su, kako je nezvanično saopćeno iz crnogorske policije, očito duže vrijeme praćeni i napadači su imali preciznu informaciju u kom se stanu žrtve nalaze. 

Crnogorski istražitelji kolegama iz Njemačke dostavili su sva operativna saznanja o ovim kriminalnim grupama i njihovom djelovanju i dali smjernice da napadače traže među članovima ''kavačke grupe''. 

Činjenica da su u stanu bile osobe koje su poznate crnogorskim istražiteljima i sve su povezane sa ''škaljarcima'' ukazuje da je nesumnjivo riječ o mafijaškom obračunu koji je, kako tvrde iz sigurnosnih službi, nastavak rata dvije zaraćene kriminalne grupe – ''škaljaraca'' i ''kavačana''. 

Prema ocjenama dobro obaviještenih izvora bliskih istrazi, obračun ove dvije zaraćene grupe poprima obrise klasične krvne osvete, jer za prolivenu krv plaćaju članovi porodica koji nisu imali veze s tim poslovima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.