26.5.2019. 12:51
0
Hrvate gotovo da nikako ne zanimaju izbori za EU parlament
Skroman, ali ipak veći broj birača nego prije pet godina, izašao je u nedjelju prijepodne na izbore za 12 hrvatskih zastupnika koji će ih idućih pet godina zastupati u Europskom parlamentu.

Do 11.30 sati glasovalo je 9, 93 posto birača, što je za oko 2,3 posto više u odnosu na 2014. godinu, objavilo je u podne Državno izborno povjerenstvo (DIP), prenosi Hina.

Slijedeće podatke o odazivu, DIP će objaviti u 17 sati, a prvi, ne posve potpuni rezultati izbora bit će poznati iza 23 sata, nakon što se zatvore biračka mjesta u Italiji čiji birači posljednji glasuju.

Osim u Hrvatskoj, 12 hrvatskih zastupnika bira se u još 46 država, biračima je "ponuđeno" 396 kandidata na 33 liste.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.