28.5.2019. 11:31
4
Vučić: Uhapšene 23 osobe, Srbi nisu imali oružje, Albanci pucali preko glava.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su u današnjoj akciji kosovske policije na sjeveru Kosova uhapšene 23 osobe.

Vučić je u obraćanju javnosti u Skupštini Srbije o događajima na sjeveru Kosova, rekao da su uhapšena lica srpske i bošnjačke nacionalnosti u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku i da se radi o pripadnicima snaga kosovske policije.

On je naveo da je, prema još nepotvrđenoj informaciji, pretučen pripadnik UNMIK-a ruski državljanin.

“I dalje je veoma teško stanje u Zubinom Potoku. Srbi nisu raspolagali nikakvim oružjem, Albanci pucaju bojevom municijom preko glava Srba koji su protestovali i pokušavali da se verbalno suprotstave nasilnom ponašanju. U ovom trenutku premlaćivanje Srba kod tehničke škole u zubinom Potoku, upadi u kuće. Kada ne pronađu onoga koga su htjeli da uhapse, sve po kući lome”, rekao je.

Vučić je dodao i da do sada nema poginulih.

“Albanci će za povrede koje su zadobili nekom kamenicom reći da su ranjeni. U Kosovskoj Mitrovici pucali su na ljude jer su ih srpski mladići gađali kamenicama”, kazao je.

Sa predsjednikom su u parlament došli i ministar policije Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Vučić je juče na posebnoj sjednici tokom skoro dva i po sata predstavljao predstavio izveštaj o Kosovu, poručivši da je "vrijeme da izaberemo između slatke laži i gorke istine".

Poslanici će danas imati priliku da postavljaju pitanja i traže obavještenja od predstavnika vlasti, što im je omogućeno Poslovnikom svakog utorka i četvrtka na početku rada.

Dio opozicije ne prisustvuje ni danas sjednici jer je sjednica, kako ocjenjuju, još jedna "farsa" i "prevara" Aleksandra Vučića, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.