30.5.2019. 15:04
0
Pacoli traži da se Brnabić zabrani ulazak na Kosovo
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da premijerki Srbije Ani Brnabić neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo, dok god, kako je rekao, slijedi “rasističku i bolesnu ideologiju” protiv kosovskog stanovništva i nacionalnosti koje tamo žive.

Prištinski mediji navode da je Pacoli reagovao na navodnu izjavu Ane Brnabić da su kosovski Albanci ljudi koji su izašli iz šume.

Pacoli je navodni komentar permijerke ocijenio kao “potpuno neprihvatljiv”.

“To institucionalizuje rasizam u Srbiji, koju promoviše vlada Ane Brnabić, a koji potiče iz ultra-nacionalističke ideologije bolesnih””, rekao je Pacoli.

Premijerka je, međutim, juče na pres konferenciji nije govorila o Albancima, već “ljudima koju predstavljaju Prištinu”, teroristi koji su bili u Hagu,a nisu osuđeni za zločine samo zato što su svi svjedoci pobijeni, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.