7.7.2019. 21:29
0
Ministarstvo odbrane Slovenije odbilo izdati dozovolu za Thompsonov koncert
Ministarstvo odbrane Slovenije odbilo je da izda dozvolu za koncert Marka Perkovića Thompsona.

Poslije odluke suda u Mariboru da je zabrana koncerta Marka Perkovića Thompsona u tom gradu prije dvije godine bila nezakonita, on najavljuje novi koncert, ali ministarstvo odbrane Slovenije odbilo je da izda dozvolu.

Koncert Thompsona bio je 2017. zabranjen u Mariboru iz bezbjednosnih razloga, ali je prije nekoliko dana Upravni sud u tom gradu presudio je da je ta zabrana bila nezakonita.

Organizator koncerta Milan Trol najavio je novi koncert koji je htio da realizuje na Letališću Moškanjci, ali za to je bila potrebna dozvola Ministarstva obrane.

Kako prenosi portal 24ur, ministar Karl Erjavec tu je molbu odbio.

Slovenija nije jedina država koja je u posljednjih nekoliko godina zabranila Thompsonove koncerte, navodi Index.

Prije nje to su učinile Švicarska, Austrija i Holandija zbog promovisanja ustaštva i neonacizma, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.