16.7.2019. 18:04
0
Tomašić: Znamo kako je Jugoslavija završila, tako će i vaša vizija
Ruža Tomašić (HKS/ECR) je rekla kako je Von der Leyen iznijela „vrlo ambiciozan plan“, ali nije govorila o provedbi te je usporedila njen program s „grandioznim idejama“ o bratstvu i jedinstvu i Jugoslaviji.

Dvoje novih hrvatskih europarlamentaraca koji ne pripadaju nijednom klubu zastupnika u EP-u, Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić, po prvi su put u svojim mandatima imali priliku govoriti danas u Strasbourgu, i to u raspravi o Ursuli von der Leyen kao kandidatkinji za novu predsjednicu Europske komisije. 

Obojica su je kritizirali i najavili da je neće podržati kad večeras budu glasali, a kritična je bila i Ruža Tomašić, koja se također javila u raspravi.

Ruža Tomašić, koja je u EP birana po treći put, ovaj put na listi Hrvatskih suverenista, usporedila je EU Ursule von der Leyen s Jugoslavijom.

"Odrastajući u socijalističkoj Jugoslaviji imala sam prilike čuti neke grandiozne ideje slične Vašima. Bratstvo i jedinstvo, politička integracija, zajednička vojska, veća radnička i ženska prava... Znamo kako je to završilo. Isto će završiti i Vaša vizija zato što građani to ne žele… Govorite o zajedništvu i jednakosti u Europi, a zaboravljate da su sve čelne funkcije EU institucija zaposjele stare članice i još predlažete preglasavanje u području vanjske i sigurnosne politike. Toliko o jednakosti! U govoru ste spomenuli temelje Europe u grčkoj filozofiji i rimskom pravu, ali kao demokršćanka propustili ste spomenuti kršćanstvo. Vaša Europa bježi od svojih korijena i zato je osuđena na propast", zaključila je Tomašić na kraju govora, piše Večernji list. 


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.