17.7.2019. 14:39
1
Haradinaj: Srbija kupuje oružje u Rusiji, a Francuska im prodaje raketni sistem. Da li je to poruka da i mi treba da kupimo oružje?
Haradinaj je rekao da "pristup jednog dijela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava".

"Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati 'sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama'. Šta onda da radimo?", naveo je Haradnaj.

"Mi smo nezavisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, da li je to onda poruka za nas da bi i mi trebalo da kupimo oružje?", dodao je Haradinaj, a prenosi prištinska štampa.

I potpredsednik vlade Kosova Enver Hodžaj tvrdi da je "militarizacija Srbije prijetnja regionu".

"Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko prijeti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova prijetnja za region", napisao je Hodžaj na svom Twitter nalogu, prenosi B92.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.