2.8.2019. 11:39
0
Ovo je taksista Igor Nađ koji je sinoć u masakru ubio šest ljudi, među kojima je i dijete: Igor je dilao drogu, ali se Maja nikad nije žalila na njega!
FOTO: Jutarnji list
U Novom Zagrebu, u kući u Cimermanovoj ulici, u naselju Kajzerica, sinoć se oko 21:30 sati dogodio stravičan masakr u kojem je hladnokrvno ubijeno šest osoba.

Preživjela je samo dvomjesečna beba koja nije povrijeđena. Među ubijenima su dvojica muškaraca, tri žene i desetogodišnje dijete. Ubica, kojeg je policija identifikovala kao 36-godišnjeg taksistu Igora Nađa, je potom pobjegao sa mjesta masakra, a kada ga je policija okružila i kada ga je pokušala uhapsiti, on je u 04:00 sata ujutro izvršio samoubistvo.

Policija je danas na press konferenciji otkrila detalje o ubici, ali i o žrtvama. Ubica je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina i zove se Igor Nađ. S jednom od žrtava imao je bebu koja je rođena krajem maja ove godine i koja u masakru nije ubijena.

Ubio dvije sestre, roditelje i dječaka

Kako saznaje zagrebački Index, ubijena je 34-godišnja Maja Rogi Tojagić-Đan s kojom je ubica bio u vezi i imao dvomjesečnu bebu. Bili su zaručeni. Ubijena je i njezina sestra Josipa i 10-godišnji sin, te njezini roditelji Dragomir i Filjke.

Index saznaje i kako je 10-godišnji dječak, Majin sin, svega 15 minuta prije masakra školskom prijatelju slao poruke na WhatsApp. 

"Kad se vraćaš s mora, ja se dosađujem", napisao je nesretni dječak sinoć u oko 21:15 sati.

Bivša kolegica ubijene Maje za televiziju RTL je kazala:

"Maja je bila dobra cura i dobra kolegica. Radile smo u jednom salonu za masažu. Igor je dolazio njoj na masažu i tako je započela njihova veza. Ona je bila rastavljena i imala je dijete. O djetetu je stvarno brinula kao prava majka. Za Igora znam da se bavio drogom i da je dilao drogu. Maja se nikada nije žalila na njega, ali to je bio početak njihove veze".

"Ne znam šta se u međuvremenu događalo jer nismo bile u kontaktu. Sestru joj nisam poznavala. Ne znam je li beba koja je preživjela njezino i Igorovo dijete jer je ona stavljala jako puno fotografija sebe i svog sina na Facebook tako da čisto sumnjam da se ne bi fotografirala i s bebom. Ali, to ne mogu sa sigurnošću tvrditi"
, kazala je za Vijesti.hr I.A. koja je željela stati anonimna.


Ubijena Maja Rogi Tojagić-Đan (Foto: Facebook)

Policija otkrila detalje masakra

"Na mjestu događaja je pronađeno šest mrtvih osoba. Dva muškarca, tri žene i dijete", rekli su iz policije ono što se sinoć znalo.

"Došli smo do podatka da bi se jedna osoba mogla dovesti u vezu s počinjenjem ovog djela. Ta osoba je povezana s jednom od žrtava zajedničkim djetetom", rekli su iz policije na press konferenciji.

"Nakon što smo saznali kojim se vozilom ta osoba udaljila, krenulo je intenzivno traganje. Negdje oko 03:30 na području Brezovice locirani su vozilo i počinitelj. On je nakon poziva na predaju počinio samoubistvo", rečeno je u policiji. Iz policije su dodali da još nisu otkrili motiv ovog neviđenog zločina.

Iz policije su otkrili da je zajedničko dijete počinitelja i žrtve dvomjesečna beba. Dodali su da ranije nije bilo prijetnji počinitelja žrtvi.

"2016. godine je evidentiran za prekršaj zbog kršenja reda i mira na Trešnjevci", rekla je policija.

Ubica Igor Nađ je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina. Iz policije su rekli kako ranije nije bilo porodičnog nasilja ranije od strane ubice Igora Nađa.


Ubijene sestre Tojagić

Otac i majka napustili ubicu


Kako je za Jutarnji list otkrio Igorov poznanik, koji poznaje šesterostrukog ubicu dugi niz godina, i sam je šokiran sinoćnjim zločinom, tvrdi da je rođenom Vukovarcu "očito pukao film".

Kaže da je Igorova porodica nakon bijega iz Vukovara, odnosno Petrovaca, bila smještena u hotelu Internacional. Njegov brat se vratio u Petrovce kraj Vukovara nakon završetka rata, a otac i majka su ih napustili i ostavili da se sami bore u životu.

"Znam ga onako površno, uvijek je bio na rubu zakona. Život ga je ostavio samog u Zagrebu i snalazio se kako je znao. Očito mu je pukao film, znam samo da je više puta dolazio u konflikt s porodicom", otkrio je Igorov poznanik za Jutarnji list.

Policija je danas potvrdila da je vatreno oružje kojim je Igor Nađ počinio samoubistvo posjedovao ilegalno. Kako je rekao načelnik PU zagrebačke, ubica nije prethodno evidentiran za počinjenje kaznenog djela, nego samo 2016. i to za počinjenje prekršaja iz područja javnog reda i mira na području Trešnjevke.

Podsjećanja radi, s stravičnom zločinu koji je potresao Hrvatsku, Igor Nađ je sinoć ubio šest osoba, dvije muške osobe, tri žene i jedno dijete, a nakon toga je izvršio samoubistvo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.